Pepeling Pemilu

Karya Ki Narto Sabdo, Syair digubah oleh : R. Suwasis Hadi (Wkl Sekrtris DPW PAN Jatim)

Wis wancine tansah dielengke

(Sudah waktunya diingatkan)

Pemilune ora nganti suwe

(Pemilunya tidak lama lagi)

Srengenge slemorot

(Matahari sudah terbit)

Wayahe tumandang

(Waktu mulai bekerja)

Anindakake tugase partaine

(Melaksanakan tugas partai)

Partaine Amanat Nasional

(Partai Amanat Nasional)

Prakarsane Bapak Amien Rais

(Pemrakarsanya Bapak Amien Rais)

Ayo poro konco podo rame-rame

(Mari Saudarku, beramai-ramai)

Ngibarake gendero partaine

(Mengibarkan bendera PAN)

Reff.    Warno biru linuhung

(Warna biru kebanggaan)

Kang dadi lambange srengenge suminar

(Dan lambangnya Matahari bersinar)

PAN yo pancene pantesan

(PAN memang pantas)

Akanggo tumprape rakyat sak kabehe

(Untuk semua lapisan masyarakat)

Partaine Amanat Nasional

(Partai Amanat Nasional)

Ketuane Bang Hatta Rajasa

(Ketuanya Bang Hatta Rajasa)

Ayo poro konco ambantu Kang Yoto

(Mari Saudaraku semua membantu Kang Yoto)

Ngibarake gendero partaine

(Mengibarkan bendera PAN)

 ———0——-

SYAIR ASLI SEBAGAI BERIKUT :

PEPELING  (Karya Ki Narto Sabdo)

Yen wancine tansah dielengke

Wis wancine podho nindakake

Adzan wis ngumandang

Wayahe sembahyang

Netepi wajib dhawuhe pangeran

Sholat dadi cagake agomo

Limang  waktu kudu tansah dijogo

Kanti istiqomah lan sing tumakninah

Luweh sampurno yen berjamaah

Ref.        Subuh dhuhur lan ashar

                Sholat sayekti ngedohke tindak mungkar

                Magrib lan isa’ jangkepe

                Prayogane ditambah sholat  sunahe

Ja  sembrono iku printah agomo

Ngelingono neng donyo mung  sedhelo

Sabar lan tawakal pasrah seng  kuwoso

Yen kepareng besuk munggah suwargo

—–0—-

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s